Onze ooglaserbehandelingen

Ooglaseren bij Retina Total Eye Care wordt uitgevoerd met onze Alcon WaveLight Refractive Suite. Deze nieuwste generatie apparatuur bestaat uit twee verschillende lasers; de computergestuurde Femtosecond laser en de zogenoemde Excimer laser. Dankzij de geavanceerde technologie bieden wij de best mogelijke ooglaserbehandelingen ter wereld; Contoura Vision® voor nachtzien (‘nachtblindheid’) en de StreamLight®.

Beide behandelingen zijn uitsluitend mogelijk met de Alcon WaveLight Refractive Suite. Wij werken met een revolutionaire technologie voor ooglaserbehandelingen, zoals een oogvolgsysteem. Dit systeem volt de microbewegingen in het oog met ongekende precisie. De laser heeft een multidimensionale roterende eyetracker. Met behulp van het oogherkenningssysteem wordt de behandelzone perfect en nauwkeurig op de juiste plaats in het hoornvlies vastgelegd. Dit veiligheidssysteem zorgt ervoor dat het juiste oog wordt behandeld bij de juiste persoon.

Contoura Vision

De volledige naam van deze nieuwste technologie is een mondvol (Contoura Vision® Topography-Guided Laser Vision Correction). Dit zeer geavanceerde laserplatform wordt gebruikt in combinatie met Femtosecond Intra-LASIK en is ontworpen om het hoornvliesoppervlak van het oog te optimaliseren. Dit leidt uiteindelijk tot nog betere resultaten van uw behandeling. Contoura brengt jou verder dan je ooit voor mogelijk hebt gehouden. Ooglaseren middels Contoura behandelt namelijk niet alleen de brilsterkte, maar legt tevens onvolkomenheden vast in de optica en de kromming van het hoornvlies middels geavanceerde diagnostische technieken.

Waarom zou ik Contoura overwegen?
Wanneer de Contoura metingen worden gecombineerd met de normale oogcorrectie, gebeurt er magie. De kans op een optisch zuiver hoornvliesoppervlakte wordt groter. Ooglaseren met Contoura verbetert zelfs het nachtzien. De resultaten van uitgebreide klinische onderzoeken laten zien dat Contoura meer dan 98% van de mensen zoals jou heeft geholpen om hun gezichtsvermogen te verbeteren, zelfs tot het punt om zonder bril duidelijker te zien dan met een bril of contactlenzen. Dat is indrukwekkend. De behandeling is pijnloos en het herstel is binnen 4 uur.

Meer informatie kun je terugvinden op de website van Contoura Vision zelf: https://contouravision.myalcon.com/lasik/contoura-vision/.

Ooglaseren - Retina Total Eye Care

StreamLight®

StreamLight® One-Step Trans-Epi PRK is qua hardware én software de nieuwste One-Step laserbehandeling/technologie en een aanzienlijke verbeterde behandeling ten opzichte van de oude Trans-PRK behandeling. Deze CE-gemarkeerde behandeltechnologie geeft mede door haar vernieuwde logoritme een beter gezichtsscherpte dan de bestaande Trans-PRK methode. De StreamLight® One-Step behandeling is alleen mogelijk met de nieuwste generatie Alcon WaveLight Refractive Suite EX500 laser. De behandeling is pijnloos en het herstel duurt ongeveer 3 dagen.

Ooglaseren

Veelgestelde vragen

Dit verschilt per behandeling. Na een Contoura Vision behandeling heb je al redelijk snel goed zicht. Het zicht is na 4 uur zo goed als hersteld. Bij de Streamlight behandeling is dat meestal 3 dagen. Houd er rekening mee dat dit gemiddelden zijn en iedereen in zijn eigen tempo herstelt.

Na een ooglaserbehandeling moet je tenminste drie keer naar de kliniek komen voor een controle. De eerste controle zal de dag na de behandeling plaatsvinden, de tweede een week later. De laatste nacontrole vindt 3 maanden na de behandeling plaats. Naast de reguliere controles kunnen er, indien nodig, extra controles worden uitgevoerd.

Om het herstel na een ooglaserbehandeling zo goed en snel mogelijk te laten verlopen zijn er verschillende aandachtspunten. Vermijd bijvoorbeeld voor de periode van een week stoffige of rokerige ruimten, beoefen geen sport en draag geen oogmake-up. Maak daarnaast geen gebruik van sauna, zonnebank en zwembad. Wrijf niet in de ogen. Onze specialisten nemen voorafgaand aan de behandeling alles nauwkeurig met je door.

Ja, bij een gezond oog is het resultaat van onze laserbehandelingen in principe blijvend. Vele internationale onderzoeken hebben dit bewezen. Zo bewijst ook onze eigen ervaring sinds 1997. Zeer incidenteel kunnen er kleine veranderingen plaatsvinden.

Ondanks een laserbehandeling kun je op latere leeftijd, zo ongeveer boven de 45 jaar, toch een leesbril nodig hebben. Tevens heeft ooglaseren geen invloed op de ontwikkeling van staar (cataract).

Ervaringen

Plan een gratis Pre-Check

Meld je hieronder vrijblijvend aan.

    * Verplichte velden

    Type hier een zoekwoord