Last van droge ogen? Oogkliniek Retina heeft de revolutionaire behandeling.

Wat is het Droge Ogen Syndroom?

Het droge ogen syndroom is een veelvoorkomende aandoening waar 5 tot 10% van de bevolking (soms ongemerkt) last van heeft. Door het syndroom kan men gevoelige, branderige of tranende ogen ervaren, maar ook wisselende gezichtsscherpte, lichtgevoeligheid, jeuk en een ‘zandkorrel gevoel’ behoren tot de veelgehoorde klachten. Het droge ogen syndroom is het gevolg van een gebrekkige traanfilm. Dit wordt veroorzaakt door een verminderde traanproductie, of door een te snelle verdamping van de tranen.

Welke klachten horen bij droge ogen?

Je ervaart een zanderig of brandend gevoel aan het oog, vaak met tranen als gevolg. Dit gaat veelal gecombineerd met rode geïrriteerde ooglidranden en korstjes op de wimperrand: Meibomklierdisfunctie (MGD). Daarnaast kun je jeuk aan de ogen of ooglidranden ervaren. Een patiënt met droge ogen heeft ook vaak rode ogen door irritatie.

Afhankelijk van de ernst van de droge ogen kunnen de symptomen zeer divers en storend zijn:

 • Wisselend gezichtsscherpte
 • Zandkorrel gevoel
 • Tranende ogen
 • Branderige ogen
 • Rode ogen
 • Jeuk
 • Vermoeide ogen
 • Fotofobie (lichtgevoeligheid)
 • Discomfort bij contactlensgebruik
 • Drukkend gevoel
 • Geïrriteerde (jeukende) ooglidranden

Hoe werkt de behandeling?

De professionele geprotocolleerde behandeling begint met een anamnese (vraaggesprek) en onderzoek. Tijdens een vrijblijvende telefonische anamnese vragen wij naar jouw klachten, gezondheid en verwachtingen. Daarop wordt een vooronderzoek in onze oogkliniek ingepland, waar jouw ogen grondig worden onderzocht op de aanwezigheid van de eerder genoemde oorzaken en symptomen. Dit onderzoek duurt ongeveer 30 minuten.

Met gebruik van een biomicroscoop onderzoeken we de oogleden, ooglidranden en de klieren van Meibom. Daarnaast testen wij de kwaliteit en de kwantiteit van het traanfilm door middel van de Tear Breakup Time, Schirmertest en enkele aanvullende testen.

De basisbehandeling van het droge ogen syndroom bij oogkliniek Retina Total Eye Care bestaat uit een optimale dagelijkse ooglidhygiëne en desinfectie van de oogleden en de huid rondom de ogen. Daarnaast worden jouw droge ogen behandeld middels de gerenommeerde IRPL E-Eye behandeling. Tijdens die behandeling worden de Meibomkliertjes in het ooglid gedurende vier sessies middels lichttherapie gestimuleerd. De tranen zullen daardoor minder snel verdampen waardoor jouw problemen met droge ogen oplossen. De behandeling is pijnloos en neemt slechts enkele minuten in beslag. De kosten voor de E-Eye behandeling bedragen €100,- per sessie.

Bekijk hieronder een annimatie met uitleg over de IRPL E-Eye behandeling.

Ervaringen

Plan een gratis Pre-Check

Meld je hieronder vrijblijvend aan.

  * Verplichte velden

  Type hier een zoekwoord