Dr. Ruth Lapid-Gortzak lid van de International Intra-Ocular Implant Club (IIIC)

Dr. Ruth Lapid-Gortzak lid van de International Intra-Ocular Implant Club (IIIC)

Dr. Ruth Lapid-Gortzak lid van de International Intra-Ocular Implant Club (IIIC)

Retina Total Eye Care is verheugd mee te delen dat haar medisch directeur, refractiechirurg Dr. Ruth Lapid-Gortzak, werd verkozen tot lid van de gerenommeerde International Intra-Ocular Implant Club (IIIC).

De International Intra-Ocular Implant Club (IIIC) werd in 1966 opgericht ter bevordering van onderzoek naar intra-oculaire lensimplantatie door de Engelse oogartsen Sir Harold Ridley en Peter Choyce.
In 1950 implanteerde Dr. Ridley als eerste succesvol een kunstlens in het menselijk oog. Ondanks dat zijn briljante ideeën niet door al zijn collega’s werden gewaardeerd, liet Dr. Ridley zich niet afschrikken en voorzag een enorm succes in de door hem ontwikkelde behandeling. In 2000 werd Ridley daartoe geridderd door de koningin van Engeland. Dankzij de implementatie van intra-oculaire lenzen werden talloze patiënten gered van blindheid. De intra-oculaire lensimplantatie is tegenwoordig de meest gebruikte chirurgische ingreep wereldwijd.

In Nederland zijn op dit moment slechts twee refractiechirurgen toegelaten tot de IIIC, waaronder Dr. Ruth Lapid-Gortzak van Retina Total Eye Care. Een ongekende prestatie, mede gezien er wereldwijd slechts dertig vrouwen lid zijn.
De vereisten om lid te kunnen worden zijn streng; zo moet men gepromoveerd zijn, veel wetenschappelijke artikelen hebben gepubliceerd en video’s van bijzondere operaties kunnen overleggen. Een ballotagecommissie bepaalt vervolgens of men toegelaten wordt of niet.

Oogkliniek Retina Total Eye Care is een autoriteit op het gebied van brilvervangende chirurgie en research. Als eerste privé kliniek in Nederland zette Retina ooglaseren op de kaart en is eveneens gespecialiseerd in refractieve chirurgie door middel van implantlenzen. Als innovatieve oogkliniek voldoen wij aan de hoogste criteria en certificeringen op ons vakgebied.

1200 585 Retina Total Eye Care

Laat een bericht achter

Plan een gratis Pre-Check

Meld je hieronder vrijblijvend aan.

    * Verplichte velden

    Type hier een zoekwoord