Onze implantlenzen:
de voorzetlens

Oogkliniek Retina Total Eye Care biedt de mogelijkheid om zichtproblemen zoals bijziendheid, verziendheid en astigmatisme te corrigeren middels een behandeling met ICL voorzetlenzen. De ICL-implantlens – ook wel voorzetlens genoemd – is een zachte, flexibele lens die tussen de iris en de eigen ooglens wordt geplaatst. Een soort ‘implanteerbare contactlens’. Een behandeling met voorzetlenzen kan uitkomst bieden wanneer je bijvoorbeeld niet geschikt blijkt voor een ooglaserbehandeling.

Het succes van ICL voorzetlenzen

ICL voorzetlenzen wordt reeds sinds het jaar 2000 wereldwijd geïmplanteerd. Inmiddels zijn ruim een miljoen patiënten van een bril of contactlenzen afgelopen dankzij deze revolutionaire implantlens. Uit recent onderzoek is gebleken dat 99.4% van alle patiënten zo tevreden is, dat zij een implantlensbehandeling met ICL voorzetlenzen nogmaals zouden ondergaan*.

* The Implantable Collamer Lens with a central port: review of the literature. Clinical Opthalmology. 2018:12. 2427-2438.

Vacature Optometrist Oogkliniek Retina
Lensimplantatie

Veelgestelde vragen

Nee; lensimplantatie is vrijwel geheel pijnloos. Sommige behandelingen kun je mogelijk wel voelen. Je ervaart dan een beetje druk op het oog. Direct na de behandeling ben je pijnvrij, al kan het zijn dat je nog enige prikkeling of lichtgevoeligheid ervaart. Dit is normaal en hoort bij de eerste dagen van het herstel.

Dit verschilt per type implantlens. Een behandeling met voorzetlenzen (ICL lens) kan worden gedaan vanaf het 21e levensjaar. Een behandeling met vervanglenzen (RLE lens) kan vanaf ongeveer het 40e levensjaar gedaan worden, afhankelijk van de sterktecorrectie en de lengte van het oog. Hiervoor geldt geen maximale leeftijd. De oogarts bepaalt uiteindelijk welke behandeling geschikt is of niet.

Ja, dat is mogelijk. Onze implantlenzen zijn ook leverbaar in een zogenoemde torische uitvoering. Dit wil zeggen dat deze lenzen ook een cilinderafwijking corrigeren.

Oogkliniek Retina Total Eye Care beschikt daarnaast over uniek Verion systeem, waarmee wij de torische lens op de graad nauwkeurig kunnen implanteren. Daarmee kunnen wij een cilinderafwijking optimaal corrigeren.

Ja, ook wanneer je eerder gelaserd bent is een behandeling met implantlenzen mogelijk. Omdat de kromming van het hoornvlies na een laserbehandeling is veranderd, zijn de gebruikelijke rekenformules niet toepasbaar. Onze specialisten hebben een eigen unieke rekentechniek ontwikkeld (PLT), waarmee in dát geval ook de sterkte van jouw implantlenzen berekend kunnen worden.

Ervaringen

Plan een gratis Pre-Check

Meld je hieronder vrijblijvend aan.

    * Verplichte velden

    Type hier een zoekwoord