Onze implantlenzen:
de voorzetlens

Oogkliniek Retina Total Eye Care biedt de mogelijkheid om zichtproblemen zoals bijziendheid, verziendheid en astigmatisme te corrigeren middels een behandeling met ICL voorzetlenzen. De ICL-implantlens – ook wel voorzetlens genoemd – is een zachte, flexibele lens die tussen de iris en de eigen ooglens wordt geplaatst. Een soort ‘implanteerbare contactlens’. Een behandeling met voorzetlenzen kan uitkomst bieden wanneer je bijvoorbeeld niet geschikt blijkt voor een ooglaserbehandeling.

Het succes van ICL voorzetlenzen

ICL voorzetlenzen wordt reeds sinds het jaar 2000 wereldwijd geïmplanteerd. Inmiddels zijn ruim een miljoen patiënten van een bril of contactlenzen afgelopen dankzij deze revolutionaire implantlens. Uit recent onderzoek is gebleken dat 99.4% van alle patiënten zo tevreden is, dat zij een implantlensbehandeling met ICL voorzetlenzen nogmaals zouden ondergaan*.

* The Implantable Collamer Lens with a central port: review of the literature. Clinical Opthalmology. 2018:12. 2427-2438.

Vacature Optometrist Oogkliniek Retina
Lensimplantatie

Veelgestelde vragen

De ingreep zelf neemt ongeveer 20 tot 30 minuten per oog in beslag. Daarna tijd voor een kopje koffie en mag je weer naar huis.

Ja, over het algemeen worden beide ogen direct na elkaar behandeld. In overleg met de oogarts kan hiervan afgeweken worden, bijvoorbeeld wanneer je toch een tussenliggende periode wenst.

Direct na de behandeling merk je al verandering. Je kunt scherper zien, al zal het zicht een beetje wazig zijn. Vergelijk het met kijken door een vuile bril. In de meeste gevallen kun je de dag volgend op de behandeling al goed zien. Het zicht zal in de dagen steeds beter worden.

De hersenen hebben enige tijd nodig om te wennen aan het nieuwe zicht. Afhankelijk van het type implantlens, kan het zijn dat er bijvoorbeeld tijdelijk halo’s zichtbaar zijn. Dit verdwijnt vanzelf.

Nee, de implantlenzen zijn met het blote oog niet zichtbaar.

Ervaringen

Plan een gratis Pre-Check

Meld je hieronder vrijblijvend aan.

    * Verplichte velden

    Type hier een zoekwoord