Levenslang brilloos

Levenslang brilloos

Levenslang brilloos

Bent u verziend, bijziend, heeft u een leesbril nodig of heeft u zelfs staar? Dan is een correctie met behulp van implantlenzen misschien iets voor u. Het implanteren van een op maat gemaakte kunstlens kan uitkomst bieden voor perfect zicht zonder hulpmiddelen. Deze behandeling is voor de rest van uw leven, want er kunnen geen sterkte-veranderingen meer optreden en de vorming van staar wordt voorkomen. Welke implantlens geschikt is voor u, zal na een uitgebreid vooronderzoek naar voren komen. Hieronder leest u meer over de verschillende soorten implantlenzen:

Multifocale implantlenzen

Multifocale implantlenzen zijn speciaal ontwikkeld om zonder verdere hulpmiddelen zowel van veraf als dichtbij goed te kunnen zien. Bovendien heeft u met deze lens geen leesbril meer nodig. Heeft u eerder monofocale implantlenzen gekregen bij een staaroperatie? Dan komt u alsnog in aanmerking voor een multifocale voorzetlens.
Trifocale implantlenzen
Trifocale implantlenzen geven een goede functionele gezichtsscherpte; niet alleen voor dichtbij en voor de verte maar ook voor de intermediaire (tussen) afstand. Daarom is deze lens ook ideaal voor computerwerk.

Monofocale implantlenzen

Monofocaal betekent dat u met de kunstlens maar op één afstand scherp ziet, bijvoorbeeld in de verte. Wanneer mensen boven de leeftijd van 45 jaar komen, begint de ooglens haar soepelheid te verliezen en maakt het gebruik van een leesbril dus noodzakelijk. Een monofocale implantlens corrigeert dit niet waardoor een leesbril nog wel nodig is. Deze lens wordt bij cataract (staar) volledig vergoed door de zorgverzekeraar.

Bent u gelaserd?

Dan zijn implantlenzen nog zeker mogelijk. Retina Total Eye Care is gespecialiseerd in het maken van berekeningen voor implantlenzen na een ooglaserbehandeling. Neem contact met ons op voor meer informatie.

1200 547 Retina Total Eye Care

Laat een bericht achter

Plan een gratis Pre-Check

Meld je hieronder vrijblijvend aan.

    * Verplichte velden

    Type hier een zoekwoord