Waarschuwing contactlensdragers

Acanthamoeba

Waarschuwing contactlensdragers

Dr. Jan Willem van der Linden van Retina Total Eye Care waarschuwt voor de onwetendheid en gemakzucht van contactlensdragers die hun contactlenzen via branche vreemde kanalen kopen.

Het beroep opticien en contactlensspecialist is niet beschermd. Iedereen in Nederland mag contactlenzen en contactlensvloeistof verkopen zonder daar verstand van te hebben. Hij pleit voor de verkoop van contactlenzen alleen op recept en controle van een geregistreerde optometrist. Dit zou toch eens eindelijk geregeld moeten worden door de overheid (inspectie voor de gezondheidszorg).

Binnen twee maanden tijd zijn er al twee patiënten aan één oog blind geworden, welke in de pers zijn vermeld.* Met grote regelmaat worden door oogartsen en optometristen incidenten geregistreerd als gevolg van infectie met contactlenzen. Met name de Acanthamoeba keratitis is een onderkend gevaar. Deze bevindt zich in onder andere leidingwater. Ondeskundigen zijn zich hier niet van bewust.

Het advies van dr. van der Linden aan contactlensdragers is een geregistreerde optometrist te zoeken via de praktijkzoeker van de OVN (optometristen vereniging).

1200 721 Retina Total Eye Care

Laat een bericht achter

Plan een gratis Pre-Check

Meld je hieronder vrijblijvend aan.

    * Verplichte velden

    Type hier een zoekwoord