Een ooglaserbehandeling is poliklinisch en pijnloos. De behandeling vindt plaats in onze gecertificeerde kliniek met de meest geavanceerde apparatuur.

Oogkliniek Retina Total Eye Care biedt verschillende internationaal bewezen ooglaserbehandelingen aan. Daaronder de best mogelijke ooglaserbehandelingen ter wereld; Contoura Vision en Streamlight. Deze behandelingen zijn uitsluitend mogelijk met ’s werelds meest efficiënte lasersysteem: de Alcon WaveLight Refractive Suite EX500 laser.

 • De volledige naam van deze nieuwste technologie is een mondvol (Contoura Vision® Topography-Guided Laser Vision Correction). Dit zeer geavanceerde laserplatform wordt gebruikt in combinatie met Femtosecond Intra-LASIK en is ontworpen om het hoornvliesoppervlak van het oog te optimaliseren. Contoura brengt jou verder dan je ooit voor mogelijk hebt gehouden. Ooglaseren middels deze methode behandelt namelijk niet alleen de brilsterkte, maar legt tevens onvolkomenheden vast in de optica en de kromming van het hoornvlies.

  Door Contoura wordt de kans op een optisch zuiver hoornvliesoppervlakte groter. Daarnaast verbetert zelfs het nachtzien. Onderzoek toont aan dat het gezichtsvermogen bij 98% van de patiënten verbeterd is, zelfs tot het punt om zonder bril duidelijker te zien dan mét bril of contactlenzen.

  De behandeling is pijnloos en herstel is binnen 4 uur.

 • StreamLight is wat betreft hard- én software de nieuwste One-Step laserbehandeling/technologie en een aanzienlijke verbeterde behandeling ten opzichte van de oude Trans-PRK behandeling. Deze bewezen behandeltechnologie geeft mede door een vernieuwd logoritme een beter gezichtsscherpte dan de bestaande Trans-PRK methode.

  De behandeling is pijnloos en het herstel duurt ongeveer 3 dagen.

Op de behandeldag

Op de behandeldag word je ontvangen en begeleid door onze host. De host geeft meer uitleg over het verloop van de ingreep en het gebruik van medicatie. Ook zorgt de host ervoor dat jij je op je gemak voelt en de behandeling zo ontspannen tegemoet gaat. Tevens krijg je een rustgevend tabletje.

Om de veiligheid rondom de behandeling te vergroten houden wij de Time Out Procedure aan. Deze procedure wordt vóór de operatie uitgevoerd. De behandelend oogarts en andere aanwezige zorgverleners controleren dan samen met jou of alle gegevens juist zijn en alle voorbereidingen zijn getroffen. Hierdoor worden eventuele fout op fout situaties opgespoord en wordt de juiste ingreep bij de juiste patiënt aan het goede oog uitgevoerd.

De ogen worden door middel van oogdruppels verdoofd.

De ooglaserbehandeling

De pijnloze ingreep vindt plaats in onze steriele operatiekamer en duurt ongeveer 20 minuten voor beide ogen. Na de behandeling raden wij aan om een zonnebril te dragen aangezien de ogen erg gevoelig zijn. Na een behandeling met Streamlight zul je kort een bandagelens moeten dragen. Bij Contoura is een zonnebril meestal voldoende.

Pas wanneer beide ogen behandeld zijn en de balans tussen de ogen is hersteld, kan het zicht optimaal zijn.

Ervaringen

Plan een gratis Pre-Check

Meld je hieronder vrijblijvend aan.

  * Verplichte velden

  Type hier een zoekwoord