Ooglaseren bij Retina:
Een veilige en korte ingreep, voor vrijheid waar je elke dag van geniet.

Ooglaseren is een veilige en zeer nauwkeurige methode om sterkteafwijkingen van het oog, zoals verziendheid of bijziendheid, te corrigeren. Zelfs wanneer je een cilinderafwijking hebt. Daardoor ben je na een ooglaserbehandeling niet meer afhankelijk van een bril of contactlenzen. Door middel van een laser wordt de bolling van het hoornvlies aangepast en verandert de manier waarop licht het oog binnenvalt. Ooglaseren is een korte ingreep die zorgt voor vrijheid waar je elke dag van geniet.

Bij oogkliniek Retina Total Eye Care zijn verschillende gerenommeerde ooglaserbehandelingen mogelijk; de best passende behandeling voor jouw ogen wordt bepaald tijdens een uitzonderlijk uitgebreid vooronderzoek in onze kliniek. Het ooglaseren zelf volgt pas wanneer volledig duidelijk is of jouw ogen geschikt zijn.

Ben ik geschikt voor ooglaseren?

Of jij geschikt bent voor een ooglaserbehandeling, hangt af van verschillende factoren. De belangrijkste factoren zijn leeftijd, de conditie van het oog en andere mogelijke aandoeningen (aan het oog) of gezondheidsklachten. Over het algemeen geldt dat wij laseren tot een leeftijd van 45 jaar. De geschiktheid van jouw ogen wordt nauwkeurig onderzocht door onze ervaren optometristen of oogartsen. Dit doen we middels een uitgebreid vooronderzoek in onze kliniek, alwaar wij de mogelijkheden voor jouw ogen bekijken én bespreken.

Voorafgaand aan het vooronderzoek wordt een telefonisch intakegesprek gehouden.
Indien er naar aanleiding van dit intakegesprek twijfel bestaat over jouw mogelijkheden, zullen wij een kosteloze Quick Scan inplannen die losstaat van het vooronderzoek.

Oogkliniek Retina Total Eye Care staat bekend om haar uitzonderlijk uitgebreide en professionele vooronderzoeken. Dankzij het nauwkeurige onderzoek, uitgevoerd door de optometrist en de oogarts, valt gemiddeld 20% van de cliënten af. Indien je ongeschikt blijkt te zijn voor een ooglaserbehandeling, kunnen wij je wellicht wel met ICL implantlenzen helpen.

Wat zijn de verschillende behandelingen?

Oogkliniek Retina Total Eye Care biedt twee verschillende internationaal bewezen ooglaserbehandelingen aan. Dit zijn de best mogelijke ooglaserbehandelingen ter wereld; Contoura Vision en Streamlight. Omdat wij altijd voor het hoogstmogelijke resultaat gaan, werken wij juist met deze twee geselecteerde behandelmethoden. De voorgenoemde behandelingen zijn uitsluitend mogelijk met ’s werelds meest efficiënte lasersysteem: de Alcon WaveLight Refractive Suite; Excimer laser en Femtosecond Laser. Onze ooglaserbehandelingen:

Specificatie

Optisch resultaat

WOW effect

Nachtzien

Bandagelens

Druppelverdoving

Laserflapje

Herstelperiode

Gevoeligheid herstel

Contoura Vison

Contoura Vision

Optisch resultaat

WOW effect

Nachtzien

Bandagelens

Nee

Druppelverdoving

Ja

Laserflapje

Ja

Herstelperiode

4 uur

Gevoeligheid herstel

X

Streamlight

Streamlight

Optisch resultaat

WOW effect

Nachtzien

Bandagelens

Ja

Druppelverdoving

Ja

Laserflapje

Nee

Herstelperiode

3 dagen

Gevoeligheid herstel

2 dagen

Waarom ooglaseren bij Retina Total Eye Care?

Als allereerste privékliniek op het gebied van ooglaseren hebben wij de meeste ervaring en deskundigheid. Bij ons gaat het om de hoogste kwaliteit in de oogzorg. Ons team bestaat uit ervaren, deskundige en gepromoveerde specialisten op het gebied van refractiechirurgie, ook wel brilvervangende chirurgie genoemd. Als onderzoekscentrum werken wij samen met het AMC/Universiteit van Amsterdam en andere internationale centra op gebied van research en kennisoverdracht. Deze kennis vormt de basis bij de ontwikkeling en verbetering van behandeltechnieken.

Wij werken daarnaast voor onze ooglaserbehandelingen met revolutionaire technologieën zoals de eye-tracker; een oogvolgsysteem. Met behulp van dit oogherkenningssysteem wordt de behandelzone perfect en nauwkeurig op de juiste plaats in het hoornvlies vastgelegd. Daarnaast zorgt dit systeem ervoor dat het juiste oog wordt behandeld bij de juiste persoon. Voor ooglaseren ben je bij oogkliniek Retina Total Eye Care aan het goede adres.

Tarieven

In het onderstaande overzicht vind je de tarieven van de verschillende ooglaserbehandelingen die wij aanbieden. Deze tarieven gelden vanaf 1 mei 2023 (wijzigingen voorbehouden). Wij hanteren vaste tarieven, zodat er achteraf geen verrassingen zijn.

* De kosten van het vooronderzoek moeten direct na het onderzoek worden voldaan. Indien je besluit om tot een behandeling over te gaan, worden deze kosten in mindering gebracht op de factuur van de behandeling. Dit is niet van toepassing op verzekerde zorg. De cash-back geldt enkel voor onze ooglaserbehandelingen Contoura Vision en Streamlight en niet voor onze implantlensbehandelingen. Wijzigingen zijn voorbehouden.

Al onze behandelingen zijn inclusief nazorg en controles tijdens de eerste twee jaar na de behandeling. Eventueel bijkomende kosten voor medicatie zijn niet inbegrepen. Deze medicatie bestellen wij als een service voor jou, zodat je deze direct na de behandeling mee krijgt. De apotheek stuurt hiervoor een factuur naar jouw zorgverzekeraar. Mogelijk ontvang je een factuur van jouw zorgverzekeraar vanwege het eigen risico.

In vijf stappen naar scherp zicht met ooglaseren

Wij snappen dat een oogbehandeling spannend klinkt. Je wilt immers het beste voor jouw ogen. Daarom zet Retina Total Eye Care in op goed, persoonlijk en uitgebreid advies en voorlichting. Klik op een van de volgende vijf stappen voor alle informatie over de weg naar een blij leven zonder bril of contactlenzen.

Ooglaseren

Veelgestelde vragen

Dit verschilt per behandeling. Na een Contoura Vision behandeling heb je al redelijk snel goed zicht. Het zicht is na 4 uur zo goed als hersteld. Bij de Streamlight behandeling is dat meestal 3 dagen. Houd er rekening mee dat dit gemiddelden zijn en iedereen in zijn eigen tempo herstelt.

Na een ooglaserbehandeling moet je tenminste drie keer naar de kliniek komen voor een controle. De eerste controle zal de dag na de behandeling plaatsvinden, de tweede een week later. De laatste nacontrole vindt 3 maanden na de behandeling plaats. Naast de reguliere controles kunnen er, indien nodig, extra controles worden uitgevoerd.

Om het herstel na een ooglaserbehandeling zo goed en snel mogelijk te laten verlopen zijn er verschillende aandachtspunten. Vermijd bijvoorbeeld voor de periode van een week stoffige of rokerige ruimten, beoefen geen sport en draag geen oogmake-up. Maak daarnaast geen gebruik van sauna, zonnebank en zwembad. Wrijf niet in de ogen. Onze specialisten nemen voorafgaand aan de behandeling alles nauwkeurig met je door.

Ja, bij een gezond oog is het resultaat van onze laserbehandelingen in principe blijvend. Vele internationale onderzoeken hebben dit bewezen. Zo bewijst ook onze eigen ervaring sinds 1997. Zeer incidenteel kunnen er kleine veranderingen plaatsvinden.

Ondanks een laserbehandeling kun je op latere leeftijd, zo ongeveer boven de 45 jaar, toch een leesbril nodig hebben. Tevens heeft ooglaseren geen invloed op de ontwikkeling van staar (cataract).

Ervaringen

Plan een gratis Pre-Check

Meld je hieronder vrijblijvend aan.

    * Verplichte velden

    Type hier een zoekwoord