Een implantlensbehandeling is poliklinisch en pijnloos. De behandeling vindt plaats in onze gecertificeerde kliniek.

De behandeldag

Op de behandeldag word je ontvangen en begeleid door onze host. De host geeft meer uitleg over het verloop van de ingreep en het gebruik van medicatie. Ook zorgt de host ervoor dat jij je op je gemak voelt en de behandeling zo ontspannen tegemoet gaat. Tevens krijg je een rustgevend tabletje.

Om de veiligheid rondom de behandeling te vergroten houden wij de Time Out Procedure aan. Deze procedure wordt vóór de operatie uitgevoerd. De behandelend oogarts en andere aanwezige zorgverleners controleren dan samen met jou of alle gegevens juist zijn en alle voorbereidingen zijn getroffen. Hierdoor worden eventuele fout op fout situaties opgespoord en wordt de juiste ingreep bij de juiste patiënt aan het goede oog uitgevoerd.

De ogen worden door middel van oogdruppels verdoofd.

Behandeling met voorzetlenzen (ICL)

De geheel pijnloze ingreep vindt plaats in onze steriele operatiekamer en duurt ongeveer 20 minuten per oog. Tijdens de behandeling maakt de oogarts een hele kleine incisie (sneetje) in het oog en plaatst de kunstlens in de achterste oogkamer, net voor de eigen ooglens. Hierna wordt de voorste oogkamer gespoeld, krijg je een middel om de pupil te vernauwen, wordt er een antibioticum in de voorste oogkamer achtergelaten en wordt de sluiting van de incisie gecontroleerd op ‘lekdichtheid’.
Na de behandeling wordt er een antibioticazalf aangebracht op het oog en krijg je een beschermkapje op. Twee tot zes uur na de behandeling wordt de oogdruk gemeten. Ook krijg je na de operatie Diamox tabletten om de oogdruk onder controle te houden.

Op de behandeldag zul je enkele uren bij ons doorbrengen zodat wij jouw ogen frequent kunnen controleren. Het zicht kan de eerste uren tot dagen na de operatie nog een beetje variëren. Pas wanneer beide ogen behandeld zijn en de balans tussen de ogen is hersteld, kan het zicht optimaal zijn.

Behandeling met vervanglenzen (RLE)

De geheel pijnloze ingreep vindt plaats in onze steriele operatiekamer en duurt ongeveer 20 minuten per oog. Tijdens de behandeling maakt de oogarts een hele kleine incisie (sneetje) in het oog. Via deze opening wordt de eigen ooglens in microstukjes verwijderd. Dit gebeurt door middel van ultrasone trillingen. Deze technologie noemen we ook wel de phaco emulsificatie techniek.

De lengte van de gemaakte incisie is slechts 1,8 mm, zodanig klein dat deze zichzelf sluit. Hierdoor is een hechting niet nodig. Dankzij deze techniek zal de gezichtsscherpte zich sneller herstellen en blijft het hoornvlies intact. De opvouwbare implantlens wordt door deze kleine opening naar binnen geschoven en ontvouwt zich in het schone lenskapsel.

Na de ingreep krijg je van ons een beschermende bril of oogkapje en verblijf je een korte tijd op onze recovery. Hierna mag je naar huis. Het zicht kan de eerste uren tot dagen na de operatie nog een beetje variëren. Pas wanneer beide ogen behandeld zijn en de balans tussen de ogen is hersteld, kan het zicht optimaal zijn.

Resultaat implantlenzen

Het uiteindelijke resultaat van de behandeling is pas na een paar weken zichtbaar omdat de ogen (inwendig) eerst goed moeten genezen. Het resultaat zal iedere dag iets beter worden, waarbij de exacte herstelperiode per cliënt verschilt. In de meeste gevallen vragen wij jou om 3 maanden na de behandeling voor controle naar de kliniek te komen. Dit is een goed moment om het definitieve resultaat te kunnen vaststellen.

Nazorg

Retina Total Eye Care stelt hoge eisen aan het nazorgtraject. Klik hier (of op onderstaande button – 5 Nazorg) voor alle informatie over het nazorgtraject.

Ervaringen

Plan een gratis Pre-Check

Meld je hieronder vrijblijvend aan.

    * Verplichte velden

    Type hier een zoekwoord