Meten is weten! Voorafgaand aan ieder behandeling brengen wij jouw ogen in kaart door middel van een uitzonderlijk uitgebreid vooronderzoek.

Door middel van dit vooronderzoek bekijken wij de gezondheid en conditie van jouw ogen. Zo kunnen wij nauwkeurig bepalen óf en voor welke behandeling jouw ogen geschikt zijn. Het noodzakelijke onderzoek bestaat uit verschillende tests met specialistische apparatuur. Deze worden uitgevoerd door onze gespecialiseerde en ervaren optometristen.

Vooronderzoek lensimplantatie - Retina Total Eye Care

Het vooronderzoek bij Retina Total Eye Care is een unicum…

Oogkliniek Retina Total Eye Care staat bekend om zijn uiterst uitgebreide en professionele vooronderzoeken. Tijdens het voorgenoemde vooronderzoek werken wij met:

  • 10 verschillende scans;
  • 3D scans van uw ogen;
  • Metingen van het oog op 33.000 meetpunten;
  • Zywave aberrometer; jouw correctie op een 1/100ste nauwkeurig;

Technologie voor irisherkenning, zo is verwisseling van ogen onmogelijk.

Voorbereiden op het onderzoek

Tijdens het vooronderzoek worden jouw ogen gedruppeld. Dit verwijdt de pupil. Zo kunnen wij beter in jouw ogen kijken en de gezondheid van jouw ogen beoordelen. Door de druppels heb je enige tijd minder goed zicht en kun je niet deelnemen aan het verkeer. Het is daarom belangrijk dat je een begeleider meeneemt.

Indien je normaalgesproken contactlenzen draagt, vragen wij jou om deze niet te gebruiken tot aan het vooronderzoek. De exacte duur hiervan is afhankelijk van het soort contactlens. Zachte lenzen mogen tot 7 dagen voor het onderzoek worden gedragen. Een uitzondering hierop zijn daglenzen; deze mogen tot 24 uur voor het onderzoek worden gedragen. Indien je harde contactlenzen draagt, zal een van onze specialisten de duur telefonisch met jou bespreken.

Tijdens en ná het vooronderzoek

Het vooronderzoek duurt ongeveer twee uur. Na het vooronderzoek volgt er een medisch consult bij de oogarts in onze kliniek. Dit consult is wettelijk verplicht. Waar men de oogarts bij andere klinieken vaak pas tijdens de behandeling zelf ontmoet, is een medisch consult met de behandelend oogarts bij ons de standaard. Tijdens dit consult bespreekt de oogarts samen met jou of je in aanmerking komt voor bijvoorbeeld ooglaseren of lensimplantatie en wat de beste behandeling is. Zo weet je precies wat je kunt verwachten.

Ervaringen

Plan een gratis Pre-Check

Meld je hieronder vrijblijvend aan.

    * Verplichte velden

    Type hier een zoekwoord