De hoogste kwaliteit oogzorg, óók na de behandeling…

Oogkliniek Retina Total Eye Care stelt hoge eisen aan een goede nazorg. Na de behandeling kun je – in het geval van problemen of zorgen – altijd contact met ons opnemen via een speciaal telefoonnummer. Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

Nazorg implantlenzen - Retina Total Eye Care

Na afloop van de behandeling

Afhankelijk van de refractieve behandeling, kun je na afloop ter bescherming een oogkapje op krijgen. Deze mag na enkele uren weer af. Tevens krijg je een zogenoemde oogschelp mee naar huis. Deze moet een week lang, iedere nacht worden gedragen.

Vlak na de behandeling zijn de ogen nog extra gevoelig. Hierdoor kun je zelf niet autorijden en tijdens de dagelijkse activiteiten enige hinder ondervinden. Naarmate het herstel vordert, kunnen de meeste cliënten hun normale activiteiten weer hervatten.

Tot slot krijgt je na de behandeling een pakketje met nazorgproducten mee, voorzien van medicatie ter bevordering van het herstel. De eerste weken na behandeling vragen wij bijvoorbeeld om speciale oogzorgdruppels te gebruiken.

Door Contoura wordt de kans op een optisch zuiver hoornvliesoppervlakte groter. Daarnaast verbetert zelfs het nachtzien. Onderzoek toont aan dat het gezichtsvermogen bij 98% van de patiënten verbeterd is, zelfs tot het punt om zonder bril duidelijker te zien dan mét bril of contactlenzen.

De behandeling is pijnloos en herstel is binnen 4 uur.

Dagelijkse activiteiten

Om het herstel na de implantlensbehandeling zo goed en snel mogelijk te laten verlopen, zijn er verschillende aandachtspunten. Vermijd bijvoorbeeld voor tenminste één week stoffige of rokerige ruimten en draag geen oogmake-up. Maak ook geen gebruik van sauna, zonnebank en zwembad voor een periode van vier weken. Tevens mag je in deze periode niet fanatiek sporten. Na vier weken mag je in principe alle activiteiten hervatten en ben je klaar met de medicatie.

Nacontroles in de kliniek

Na de behandeling moet je ter controle enkele keren terugkomen naar de kliniek. Afhankelijk van de soort refractieve behandeling, worden tenminste twee nacontroles gepland bij ooglaseren en drie nacontroles bij lensimplantatie. De eerste controle vindt de dag ná de behandeling plaats. Het is erg belangrijk dat je de afgesproken nacontroles bijwoont zodat wij het herstel goed kunnen monitoren.
Indien nodig kunnen er naast de reguliere nacontroles extra controles worden uitgevoerd.

Een nieuw leven zonder bril of contactlenzen is begonnen…

Ervaringen

Plan een gratis Pre-Check

Meld je hieronder vrijblijvend aan.

    * Verplichte velden

    Type hier een zoekwoord