Staaroperatie bij Retina:
Terug naar jeugdig zicht en voorgoed verlost van staar.

Staar wordt ook wel cataract genoemd en is een vertroebeling van de ooglens. Een ‘normale’ ooglens is helder en doorzichtig. Naarmate men ouder wordt, wordt de ooglens langzaam minder helder. Hierdoor kan het licht het netvlies niet meer goed bereiken en gaat men steeds waziger zien, zowel van veraf als dichtbij. Iedereen die ouder wordt krijgt daarmee te maken. Rond de leeftijd van 75 jaar heeft al ongeveer 70% van de mensen staar.

Tijdens een staaroperatie wordt jouw eigen troebele ooglens vervangen door een heldere kunstlens. Bij oogkliniek Retina Total Eye Care kun je naast de welbekende monofocale implantlens ook kiezen voor een behandeling met multifocale, trifocale of zelfs onze exclusieve pentafocale implantlenzen. Daardoor ben je van staar af én heb je voorgoed scherp zicht op alle afstanden zónder (lees)bril of contactlenzen.

Wat zijn de verschillende mogelijkheden?

Is bij jou staar geconstateerd? Wil jij hieraan geholpen worden en tevens jeugdig scherp zicht op alle afstanden? Bij oogkliniek Retina Total Eye Care bestaat er de unieke mogelijkheid voor een staaroperatie met monofocale-, multifocale-, trifocale- of onze exclusieve pentafocale implantlens.

In de meeste ziekenhuizen en klinieken wordt de eigen verkleurde en al wat vertroebelde ooglens vervangen door een monofocale kunstlens. Deze monofocale lens wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Deze behandeling kan uiteraard ook bij ons worden gedaan.

Echter biedt Retina Total Eye Care meer. Wij zijn met name gespecialiseerd in staarbehandelingen met multifocale-, trifocale- of pentafocale implantlenzen, waardoor een bril c.q. leesbril niet meer nodig is. Wij werken enkel met de meest vooraanstaande soorten implantlenzen van de hoogste kwaliteit, welke zijn voorzien van een 100% UV-filter.

Ook wanneer je eerder aan staar bent geholpen middels een behandeling met monofocale implantlenzen, is het mogelijk om later alsnog op alle afstanden scherp te kunnen zien. Dit doen wij met een multifocale add-on lens.

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende soorten implantlenzen:

Verte afstand

Tussen afstand

Dichtbij afstand

Monofocale-implantlens-Oogkliniek-Retina

Monofocale implantlens

Verte afstand

Tussen afstand

Dichtbij afstand

Multifocale-Implantlens-Oogkliniek-Retina

Multifocale implantlens

Verte afstand

Tussen afstand

Dichtbij afstand

EDOF-implantlens-Oogkliniek-Retina

Multifocale EDOF implantlens

Verte afstand

Tussen afstand

Dichtbij afstand

Trifocale-implantlens-oogkliniek-Retina

Trifocale implantlens

Verte afstand

Tussen afstand

Dichtbij afstand

Pentafocale-implantlens-Oogkliniek-Retina

Pentafocale implantlens

Verte afstand

Tussen afstand

Dichtbij afstand

* Bij monofocale implantlenzen wordt jouw oogsterkte voor veraf óf dichtbij gecorrigeerd. Dit kan betekenen dat je bijvoorbeeld nog wel een bril nodig hebt voor de niet behandelde sterkteafwijking.

Tarieven

Een staaroperatie komt in aanmerking voor een (gedeeltelijke) vergoeding van jouw zorgverzekeraar. Deze vergoeding valt onder de basisverzekering. Let er wel op dat alleen een behandeling met monofocale implantlenzen onder de verzekerde zorg valt. Bij een behandeling met multifocale implantlenzen moet altijd een eigen bijdrage worden voldaan. De hoogte van de eigen bijdrage is afhankelijk van het type implantlens en verschilt per zorgverzeraar en polis.

Afhankelijk van het merk en type implantlenzen staan de vanaf tarieven hieronder weergegeven. De uiteindelijke kosten worden uiteraard voorafgaand aan de behandeling met jou besproken.

Monofocale implantlens

Basislens
Voor dichtbij of veraf
Volledig vergoed bij staar

Wordt vergoed door de zorgverzekeraar

Multifocale implantlens

‘Klassieke’ implantlens voor veraf, beperkte tussenafstand en dichtbij. Gedeeltelijk vergoed.

Vanaf € 2.575,00 per oog

Multifocale EDOF implantlens

Voor alle afstanden en onzichtbaar leeseffect. Refractieve lens zonder ‘ringen’.
Gedeeltelijk vergoed.

Vanaf € 3.100,00 per oog

Trifocale implantlens

Voor alle afstanden en intermediaire dieptescherpte. Diffractieve lens. Gedeeltelijk vergoed.

Vanaf € 3.100,00 per oog

Pentafocale implantlens

Voor alle afstanden én met een groter intermediair bereik. Diffractieve lens. Gedeeltelijk vergoed.

Vanaf € 3.475,00 per oog

Add-on Multifocaal

Multifocale voorzetlens wanneer u eerder aan staar (monofocaal) bent geopereerd.

Vanaf € 2.400,00 per oog

Al onze behandelingen zijn inclusief nazorg en controles gedurende het eerste jaar na de behandeling. Eventueel bijkomende kosten voor medicatie zijn niet inbegrepen. Deze medicatie bestellen wij als een service voor jou, zodat je deze direct na de behandeling mee krijgt. De apotheek stuurt hiervoor een factuur naar jouw zorgverzekeraar. Mogelijk ontvang je van jouw verzekeraar een factuur vanwege het eigen risico.

In vijf stappen naar scherp zicht met implantlenzen

Wij snappen dat een oogbehandeling spannend klinkt. Je wilt immers het beste voor jouw ogen. Daarom zet Retina Total Eye Care in op goed, persoonlijk en uitgebreid advies en voorlichting. Klik op een van de volgende vijf stappen voor alle informatie over de weg naar een blij leven zonder staar.

Lensimplantatie

Veelgestelde vragen

Direct na de behandeling merk je al verandering. Je kunt scherper zien, al zal het zicht een beetje wazig zijn. Vergelijk het met kijken door een vuile bril. In de meeste gevallen kun je de dag volgend op de behandeling al goed zien. Het zicht zal in de dagen steeds beter worden.

De hersenen hebben enige tijd nodig om te wennen aan het nieuwe zicht. Afhankelijk van het type implantlens, kan het zijn dat er bijvoorbeeld tijdelijk halo’s zichtbaar zijn. Dit verdwijnt vanzelf.

Nee, de implantlenzen zijn met het blote oog niet zichtbaar.

Na een implantlensbehandeling moet je in ieder geval drie keer naar onze kliniek komen voor een controle. De eerste controle zal de dag na de behandeling plaatsvinden, de tweede één week later, de derde 10 weken daarop. Mocht het nodig zijn kunnen er extra controles worden uitgevoerd.

Na de behandeling hebben jouw ogen enige tijd nodig om te herstellen. Er zijn een aantal belangrijke punten. Vermijd bijvoorbeeld voor tenminste één week stoffige of rokerige ruimten en draag geen oogmake-up. De eerste vier weken na de behandeling mag je geen gebruik maken van sauna of zonnebank en niet sporten of zwemmen. Til ook geen zware dingen en wrijf niet in de ogen. Na vier weken mag je in principe alle activiteiten weer hervatten. Dit wordt uiteraard met jou besproken.

Stichting Eye P

Wij leveren ook verzekerde zorg

Een zelfstandig behandelcentrum (ZBC) is een kliniek die door de overheid (Ministerie Volksgezondheid) wordt erkend en waar minstens twee specialisten medische zorg bieden.

Stichting Eye P is onderdeel van Retina Total Eye Care®, zoals de Inspectie dit verlangt. Als ZBC heeft Stichting Eye P van de overheid de speciale bevoegdheid gekregen om ‘verzekerde zorg’ te verlenen. Hierdoor kunnen cliënten, net als bij een regulier ziekenhuis, aanspraak maken op vergoeding van zorgverzekeraars.

Omdat onze kliniek kleinschaliger is dan een ziekenhuis, is er meer ruimte voor persoonlijk contact, aandacht en de begeleiding van cliënten. Stichting Eye P laat de verrichtingen door de oogartsen / refractieve chirurgen van Retina Total Eye Care® uitvoeren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld ooglenzen die vervangen worden door monofocale-, multifocale- of trifocale implantaten voor een staaroperatie (cataract). Net als de reguliere ziekenhuizen heeft Stichting Eye P met enkele grote zorgverzekeraars een contract afgesloten. Voor meer informatie bezoek de website van Stichting Eye P.

Ervaringen

Plan een gratis Pre-Check

Meld je hieronder vrijblijvend aan.

    * Verplichte velden

    Type hier een zoekwoord